Isabelle Haak bar Istanbul till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges storstjärna i volleyboll, Isabelle Haak, är klar för semifinal i klubblags-VM. Det efter en ny storartad insats från 20-åringen. I dagens måstematch var hon en av lagets bästa spelare då hennes Istanbul slog kinesiska Tianjin Bohai med 3-0 i set.

Mötet med Tianjin var direkt avgörande match för ett eventuellt avancemang till morgondagens inledande finalspel.

Då svarade Istanbul för en stark uppvisning, med Isabelle Haak som anfallsmotor och vann med förkrossande 25-15, 25-14 och avgörande 25-19.

Italienskt motstånd i semin

Med 24 inslagna poäng var Isabelle Haak den spelare som stack ut mest av alla i den sista gruppspelsmatchen och belönades för andra gången i gruppspelet med ”matchens lirare”-priset.

För Haak och Istanbul väntar nu de obesegrade Imoco Conegliano för motståndet. Ett motstånd som den svenska stjärnan mött tidigare under sina proffsår i Italien.

ARKIV: Haak inför Turkietflytten

Toppar poängligan

20-åringen från Sverige har inte bara avancemanget att glädjas åt. Efter gruppspelet toppar hon hela turneringens poängliga tillsammans med serbiskan Jovana Brakocevic. Poängspelarna har gjort 75 poäng vardera på tre matcher.

Klubb-VM spelas under helgen och totalt är det åtta lag som kvalificerat sig för spel.

De åtta lagen är nu endast fyra och på söndag vet visar det sig om Isabelle Haak är en del av världens bästa klubblag då det spelas både brons- och finalmatch.e

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.