Foto: Bildbyrån

Ingen mästare i volleyboll – SM-slutspelet avslutas omedelbart

Uppdaterad
Publicerad

Volleybollslutspelet hade dragit igång. Nu tvingas det avbrytas då Svenska Volleybollförbundet och serieföreningen Svensk Elitvolleyboll (SEV) tillsammans valt att sätta punkt för det pågående SM-slutspelet.

– Det känns självklart utifrån lagens hälsa och oron i samhället i stort, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet i ett pressmeddelande.

Beslutet är ett gemensamt mellan det svenska volleybollförbundet och serieföreningen Svensk Elitvolleyboll (SEV).

Anledningen till beslutet är coronavirusets spridning och att regeringen nu skärpt reglerna den senaste tiden.

Corona och idrott

– Ett väldigt tråkigt beslut att behöva ta, men det känns självklart utifrån lagens hälsa och oron i samhället i stort. Jag vill tacka alla inblandade för den samarbetsvilja och förståelse som visats under processen, där vi tillsammans försökt hitta vägar framåt, men slutligen behövt landa  i att det här är den enda vägen som går att ta under rådande omständigheter, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Detta betyder att det inte kommer koras någon svensk mästare för första gången på 58 år.

När det gäller Europacupplatserna tillfaller dessa i första hand vinnarna av 2020 års upplaga av Grand Prix, där Örebros damer och Sollentunas herrar stod som segrare.

I pressmeddelandet meddelas också att det inte kommer att spelas något elitseriekval och Svenska Volleybollförbundet säger även att man ska utreda vad som kommer att gälla kring upp- och nedflyttning mellan serierna.

KLIPP: Här är kaoset i sporten efter coronaviruset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet