Foto: Europeiska Volleybollförbundet/TT

Isabelle Haak efter skrällen: ”Hade inget att förlora”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige skrällvann mot Tjeckien när EM-kvalet i volleyboll inleddes. Mycket av segern kan tillskrivas storstjärnan Isabelle Haak som gjorde 27 poäng.

– Det är jätteroligt, säger hon till SVT Sport.

Sverige vann borta mot Tjeckien när EM-kvalet i volleyboll inleddes i dag.

– Det är jätteroligt och vi var väldigt underskattade av Tjeckien. De är ett bättre landslag än oss egentligen, och vi kom in och trodde att det skulle bli en tuff match, säger storstjärnan Isabelle Haak till SVT Sport.

Sverige lyckades vända ett 1-2-underläge i set till seger 3-2. Sveriges storstjärna Isabelle Haak visade vägen med 27 poäng, elva poäng fler än bästa tjeckiska.

– Vi lyckades göra en väldigt bra match, även om det såklart var lite upp och ner.

– Vi har pratat mycket om energin och jag tycker att vi höll energin hela tiden. Vi gick aldrig ner oss utan vi hade självförtroende och vågade satsa allting i det vi gjcorde.

”Hade inget att förlora”

I femte och avgörande set var det aldrig något snack, utan Sverige vann det komfortabelt med 15-7.

– Vi gick in med känslan att vi inte hade något att förlora. Det var de som hade all press på sig och vi hade med oss alla bra känslor från fjärde set. Det var inte mycket som kunde stoppa oss.

Sveriges nästa match är mot Estland på hemmaplan i Örebro på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.