Foto: Bildbyrån

Klart att Sverige spelar i Silver League i vår

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det svenska damvolleybollandslaget kommer spela i Silver League i maj.  En turnering man överraskande vann 2018. Efter EM-succén i somras är detta en naturlig fortsättning för det framgångsrika landslaget med Isabelle Haak i spetsen.

Idag på ett möte med europeiska förbundet blev det klart vilka Sverige möter i landslagsturneringen. Sverige tar sig an Portugal (som Sverige slog i EM-kvalet), Estland, Slovenien och Luxemburg.

– Man ska inte ta ut något i förskott men på papperet så är vi det starkaste laget och har chans att vinna, säger landslagschefen Simon Dahl till SVT Sport.

Sverige vann överraskande Silver League 2018 efter finalseger mot Österrike med 3-1 i set,  då med den då 18-årige Isabelle Haak i laget.  2019 deltog man i Golden League och åkte ur. 2020 spelades inte turneringarna och ifjol valde Sverige att inte spela pga det stundande Europamästerskapet i Rumänien.

– Det blir två spännande säsonger framåt. Silver League nu 2022 och förhoppningsvis att vi kvalificerar oss till Golden League 2023 då även ett EM väntar som vi redan är kvalificerade till, säger Dahl.

ARKIV: Alexandra Lazic i glädjetårar (aug 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.