Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Habo har sensationellt 2-0 i finalserien mot Hylte/Halmstad.

Ny skräll av Habo – en vinst från klubbens första SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Habo vann den andra SM-finalen i volleyboll med 3-1 i set mot storfavoriten Hylte/Halmstad i en kokande sporthall ett par mil norr om Jönköping. Därmed har man 2-0 i matchserien och är en seger från klubbens första SM-guld.

– Det är helt otroligt vilken match och vilket publikstöd. Hur mycket folk som helst. Det är nog den roligaste matchen jag har spelat i mitt liv. Shit, vad kul, säger Isak Joelsson till Jönköpings-Posten.

Habo spelade sin första SM-final när man skrällvann med 3-2 i Halmstad i lördags. Hylte/Halmstad jagar sitt elfte SM-guld. H/H hade dessutom före finalspelet inte förlorat en match på ett år.

Stämningen var elektrisk i hallen när ett block ut gav segern för Habo, fjärde set vanns med 27-25 efter att man räddat en setboll vid 23-24. Det var stora känslor i sporthallen.

Hylte/Halmstad jublade förgäves över ett vunnet set

Det var flera täta domslut på slutet när det skulle bedömas om spelare varit inne på varandras planhalvor och känslor som vibrerade upp mot läktarna.

Hylte/Halmstad jublade över att ha vunnit det fjärde setet men domaren gav poängen till Habo efter nätberöring, 24-24.

Matt Passalent, en av tre kanadensare i laget som i övrigt består av habosöner, valdes till matchens bästa spelare efter fyra jämna set (24–26, 25–22, 25–23, 27–25).

I H/H känner man inte igen sitt framgångsrika lag.

– Det är helt obeskrivligt hur ett lag som gått bra under hela säsongen blir mer eller mindre paralyserade och inte når upp i nivå i finalen. Vi spelar med tvångströjor på och det gör inte Habo, säger sportchefen och den assisterande tränaren Mårten Johansson till Hallandsposten.

På lördag väntar den tredje finalmatchen i Halmstad Arena, där Habo sensationellt kan säkra sitt första SM-guld. Blir det en fjärde match väntar den i Habo nästa onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.