Rebecka Lazic. Foto: Bildbyrån

Rebecka Lazic bröt handen på träning – men hoppas kunna spela i Golden League

Uppdaterad
Publicerad

Rebecka Lazic har länge varit en av nyckelspelarna i det svenska volleyboll-landslaget.
Men för några veckor sedan bröt hon ett ben i sin vänstra hand – och missar nu starten av Golden League. Men 28-åringen hoppas kunna ansluta senare.

– Det är tur, för det är inte min dominanta hand, konstaterar Lazic.

Det var på en träning med det franska laget Cannes för ett par veckor sedan som olyckan var framme.

Den 28-åriga svenskan blev knuffad av en lagkamrat som hoppade på samma boll som Lazic. Lazic tappade balansen och tog emot sig med handen när hon landade i golvet och bröt då ett ben i den vänstra handen.

– Det är inget stort ben, men det är ett dåligt ställe. Så det var lite otur, säger hon till SVT Sport, men är ändå tacksam över att det är i den vänstra handen:

– Det är tur, för det är inte min dominanta hand. I anfall slår jag ju med den högra, och det är det som kommer att underlätta när jag ska komma tillbaka. Men i volleyboll måste man ju tyvärr kunna trilla i golvet och ta sig upp snabbt utan att behöva tänka allt för mycket på belastningarna.

– Men i anfall begränsas jag ju inte alls av skadan, vilket kommer att underlätta enormt mycket.

”På väg åt rätt håll”

Lazic rehabtränar för fullt tillsammans med resten av landslaget, men kommer inte att kunna vara med när landslagsturneringen Golden League drar igång nästa vecka. Men hon hoppas alltså kunna ansluta senare.

– Det är helt klart på väg åt rätt håll. Men det är ett ben som är lite jobbigt, man vet inte riktigt hur snabbt det går med rehabprocessen. Men vi hoppas att det blir så snart som möjligt, men det går inte att säga exakt hur snabbt det kommer vara, säger hon, och lägger till:

– Volleyboll är ju en reaktiv sport, där man måste slänga sig och det är mycket ”impacts” och reaktiva saker. Så man måste vara på den säkra sidan så att man inte gör något dumt och riskerar något.

I månadsskiftet augusti-september avgörs EM i Tyskland, ett mästerskap som Lazic räknar med att vara med på.

– Då borde det ändå vara ganska säkert att jag kan vara med, säger hon.

Se Golden League på SVT Play >>>

MER VOLLEYBOLL: Rekordlång samling för volleybollandslaget: ”Lite nytt för oss”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexandra Lazić om landslagssamlingen Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.