Haak i den svenska landslagströjan. Foto: Bildbyrån

Svenska supertalangen poängbäst i Europa

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges 17-åriga volleybolltalang Isabelle Haak borde snart kunna kallas fullfjädrad stjärna. Den före detta Engelholmsspelaren toppar listan över Europas främsta poängmaskiner med ett snitt på drygt 25 poäng per match.

I somras lämnade Isabelle Haak Engelholm för att ansluta till den franska toppklubben Beziers Angels. Där har hon inte behövt någon tid för att acklimatisera sig.

Efter succédebuten i oktober har ”Bella” bara fortsatt. På elva matcher har hon gjort 268 poäng, vilket innebär otroliga 25,56 poäng per match. Därmed spelar hon hem ett helt set till sitt lag varje match, helt på egen hand.

I den franska ligan är hon överlägset bäst med det poängsnittet. Tvåan är hela 64 poäng bakom, och faktum är att inte någon i Europa rår på svenskan. Haak är bäst av alla när World of Volley listar Europas poängdrottningar, och slår en hel drös av superstjärnor som spelade OS i Rio.

SVT Sport mötte Isabelle Haak strax innan jul. Se reportaget ovan eller läs om det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.