Sofie Sjöberg och Isabelle Haak efter Sveriges seger. Foto: SVT

Spelarna hyllar laginsatsen: ”Det här vi väntat på”

Uppdaterad
Publicerad

Klar seger för Sverige mot Rumänien – utan att Isabelle Haak glänste.

Då hyllar de svenska spelarna den starka laginsatsen.

– Det är det här vi har väntat på, att allt ska falla på plats, säger Sofie Sjöberg till SVT.

Sverige har en av världens bästa volleybollspelare i sitt landslag vid namn Isabelle Haak. Tidigare har hennes landslagskamrater beskrivit det som att med en sådan spelare i sitt lag är allt möjligt.

Men i segern mot Rumänien under lördagskvällen stod inte Isabelle Haak för någon jättematch, sett till vad hon kan prestera när hon spelar på topp. Hon var förvisso poängstarkast med sina 22 poäng (i jämförelse med hennes 42 mot Finland i EM-premiären), men det här var snarare än laginsats än något annat.

”Vet inte själv vad som hände”

En insats och seger som imponerade på Sveriges nummer 10.

– Jag vet inte själv vad som hände riktigt, vi fick övertaget direkt. Det känns som att vi styrde matchen lite. Vi gjorde det jättebra och alla var riktigt duktiga. Alla steppade upp och bidrog, så himla bra, säger Isabelle Haak till SVT efter segern.

Sverige vann med 3-0 i set där siffrorna skrevs till 25-21, 25-17, 25-16.

”Det är det här vi har väntat på”

En annan som stod för en bra match mot Rumänien var Sofie Sjöberg.

– Det är det här vi har väntat på, att allt ska falla på plats. Det känns så skönt att vi kunde komma upp i den här nivån på ett mästerskap. Vi vet vad vi kan när alla bidrar. Vi har ett fantastiskt mottag, jättebra block och bra anfall. Allting stämde överens i dag, säger Sjöberg.

Härnäst ställs Sverige mot Turkiet under söndagen. Matchen startar klockan 16.30 och går att se i SVT1 eller på SVT Play.

KLIPP: Matchens mest underhållande boll i segern över Rumänien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.