Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Melissa Vargas slår in en poäng för Turkiet mot Sverige Foto: Bildbyrån

Tuff start på EM för Sverige – föll mot Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Det var ingen lätt utmaning som svenska damerna ställdes inför när EM drog igång.

Världsettan Turkiet vann i tre raka set.

– Det är bara jättekul att få spela en sådan här match, säger Linda Andersson till SVT Sport.

Sverige, rankat som nummer 15 i Europa, höll länge jämna steg i första set mot favoriten Turkiet. Men efter 16-16 la Turkiet i en extra växel. Tre raka bollar till 19-16, och den ledningen skulle de inte släppa taget om. Varje gång Sverige närmade sig kom ett nytt ryck, och Turkiet vann till slut med 25-22.

I andra set var det ett Turkiet som fortsatte föra matchen. Mycket tack vare en storspelande Melissa Vargas som vid nätet var dominant med sina 194 centimeter. Turkiet gick ifrån till 2-0 efter att ha vunnit andra set med 25-18.

”Det tycker jag vi ska ta med oss”

Tredje blev en utklassning. Turkiet gick ifrån till 6-0 innan Sverige lyckades ta en poäng. Då var det ingenting som kunde stoppa världsettan som till slut vann setet med 25-13. Efter förlusten var det ändå positiva känslor i det svenska laget.

– Vi möter världens just nu bästa lag, och det ser vi. Samtidigt är vi där i första set och spelar med dem. Det tycker jag verkligen vi ska ta med oss, säger Linda Andersson.

SVT Sports expert Andréa Jacobsson var inne på samma spår, och tycker att man kan ta med sig en hel del från matchen.

– Man vet att det inte är den här matchen man ska vinna. Man testade på sitt sätt att spela och fick ett kvitto på att det håller en bra europeisk nivå. Då backade Sverige tillbaka, säger Andréa Jacobsson.

Fakta: Sveriges EM-matcher

Sverige spelar i grupp C i Düsseldorf, Tyskland. Alla Sveriges matcher sänds i SVT och Sverige behöver sluta topp fyra i gruppen för att sig vidare till åttondelsfinal.

Gruppspel, kvarvarande matcher:

19 augusti: Sverige–Grekland (17.00)

21 augusti: Sverige–Tyskland (20.00)

23 augusti: Sverige–Azerbajdzjan (20.00)

24 augusti: Sverige–Tjeckien (17.00)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.