Tung förlust för Haak mot gamla klubben

Det bjöds på högklassig volleyboll i Istanbul i Champions League när den svenska stjärnan Isabelle Haak tog emot sitt gamla lag. Men tyvärr ur Haaks synvinkel var det gästerna Scandicci från Italien som var bäst. Det blev en tung förlust för den svenska superstjärnans Vakifbank med 2-3 i set.

20-åringen från Ängelholm var den stora stjärnan i italienska Scandicci i två säsonger. I somras värvades hon av ett av världens bästa klubblag, turkiska Vakifbank.

Ödets nyck och lottdragning gjorde att Haak ikväll ställdes mot sitt gamla lag redan i den första omgången i Champions League i Istanbul i kväll.

Men de gamla italienska lagkamraterna började bäst. Trots ett par riktigt fina spikes av Haak så vann Scandicci det första jämna setet med 25-21.

Istanbul-laget kom tillbaks starkt i andra set. Tog en tidig ledning och Isabelle Haak stod som vanligt för merparten av lagets poäng. Och det var inte bara genom tunga smashar från sin högerkant utan även flera fint avägda petningar över motståndarblocket. Vakifbank vann med 25-19.

Fyra världsmästare på plan

Det var en tuff och jämn drabbning i Istanbul där världens bästa spelare verkligen gjorde upp, en match i matchen stod mellan två serbiska världsmästare i hemmalaget, Milena Rasic och Maja Ognjenovic och två i Scandicci, Jovana Stevanovic och Bojana Milenković.

De turkiska serbiskorna gick vinnande ur striden i tredje set. Vakifbank dominerande och tog det enkelt 25-13 och såg då ut att gå mot en relativt enkel seger.

Men Scandicci kom tillbaks. Italienskorna tog kommandot i fjärde set.  Hemmalagets timeout där en frustrerad coach, Giovanni Guidetti, fäktade och gav instruktioner på bänken hjälpte inte. Italienskorna rann iväg till seger med 25- 15.

Missar av Haak i femte set

Matchen avgjordes i ett stentufft femte set.  Och där fick vi se något så ovanligt som en ganska blek Isabelle Haak.  Den 195 cm långa skånskan, var visserligen poängbäst med 18 poäng i matchen, men missade några anfall vid viktiga lägen i femte setet samtidigt som Scandicci spelade stabilt med ett bra block. Gästerbna tog setet med 15-11 och matchen med 3-2 i set.