Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Alexandra Lazic tror att turbulensen i Belgien talar för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Det är ett skakat Belgien som ställs mot det svenska volleybollandslaget i semifinalen i Golden League på söndag. Förbundskapten Gert Van de Broek är avstängd i ett år efter rapporter om att han utövat psykiskt maktmissbruk mot spelarna – Sveriges spiker Alexandra Lazic tror att de belgiskorna kan påverkas av turbulensen.

– Allting som händer tar på en och det kan vara svårt att vara fokuserad, säger Lazic till SVT Sport.

– Det här skapar säkert en tuff dynamik mellan spelarna i Belgiens lag. Vad jag har hört så finns det två läger där en del av laget är för sin avstängda förbundskapten och en del är emot. Vissa starka spelare ger honom sitt stöd och det kan skapa oro mellan spelarna i truppen.

– Det är tråkigt att det blivit så här, men samtidigt tror jag att Belgiens spelare kommer att prestera på en hög nivå ändå.

Kallade spelarna för ”feta kor”

Alexandra Lazic har varit utlandsproffs i drygt tio år och har spelat i samma klubb som en av de belgiska spelare som anmält Gert Van de Broek för hans uppträdande. Bland annat ska Van de Broek ha kallat flera spelare för ”feta kor”.

– Det här har varit känt i flera år och min före detta klubbkamrat lämnade landslaget på grund av situationen. Enligt henne har förbundskaptenen varit otrevlig och oschysst mot vissa spelare där vissa gått ner sig mentalt på grund av det tuffa klimatet, säger Lazic.

– Det är klart att en ledare ska kunna skälla och ha starka åsikter, men det får aldrig bli personligt där man kallar folk dumma grejor. Sådant ska inte finnas.

Sverige första semifinal mot Belgien avgörs på söndag klockan 15.00 och sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.