Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Isabelle Haak, med nummer tio, och Sverige har nu två raka EM-förluster. Foto: Bildbyrån

Volleybolldamer förlorade andra matchen i EM-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Efter den inledande förlusten mot världsettan Turkiet blev det även förlust i den andra gruppspelsmatchen för de svenska volleybolldamerna i EM-slutspelet i Tyskland.

Grekland vann med 3-1 (25-23,19-25,27-25,25-22).

– Det är jättetråkigt eftersom alla ville ta en vinst men det känns som om vi inte riktigt har det och gör misstag och kommer inte upp i de anfallslägen som vi borde. Vi fick inte stopp på dem och blev hängiga, tappade energi på onödiga grejer, säger Alexandra Lazic till SVT Sport.

Grekland gick fram till tre matchbollar vid 24-21. Alexandra Lazic räddade den första men grekiskorna kunde ta vara på den andra och vinna matchen.

I det tredje setet hade Sverige en setboll vid 25-24 efter en grekisk servemiss men Jonna Wasserfaller gjorde också en servemiss och grekiskorna tog hem setet med 27-25.

Tappade setboll i tredje set

– Det är mycket känslor och jag är extremt lycklig, vi tränar extremt hårt och vi älskar varandra i laget, säger den grekiska nyckelspelaren Martha Evdokia Anthouli, 19, i SVT:s sändning.

Det var en match som Sverige mycket väl kunde ha vunnit.

– Det handlar om anfallsspelet och de har det i sina händer och med ett aggressivare val i slutskedet hade de kunnat vinna, tredje set och även första och då hade det varit ett helt annat läge nu, säger experten Andréa Jacobsson.

EM-slutspelet grupp C, Düsseldorf:

18 augusti – Sverige – Turkiet 0-3

19 augusti – Sverige – Grekland 1-3

21 augusti – 20:00: Sverige – Tyskland

23 augusti – 20:00: Sverige – Azerbajdzjan

24 augusti – 17:00: Sverige – Tjeckien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.