Hylte/Halmstads spelare jublar efter finalen i Grand Prix i volleyboll mellan Hylte/Halmstad och Engelholm den 24 januari 2021. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Hylte/Halmstad till SM-final

Uppdaterad
Publicerad

Avgörande match.

Då vann Hylte/Halmstad – och har nu chansen att ta dubbla SM-guld i volleyboll.

Hemma i Halmstad Arena gick Hylte/Halmstads damer segrande ur den tredje och avgörande semifinalen mot Örebro. 3–0 i set, och finalavancemanget var aldrig hotat.

Och bästa poängplockare blev Hanna Hellvig på 18 poäng.

– Helt otroligt roligt! Vi har haft pressen på oss att vända det här och det känns så skönt att vi lyckades, säger Hanna Hellvig.

Hylte/Halmstad är nu klart för sin femte final på de sju senaste färdigspelade säsongerna. Och i kampen om guldet väntar elitseriens dominant, Engelholm. Laget som vunnit de fem senaste SM-gulden, förra säsongen utsågs ingen mästare.

Förutom att Hylte/Halmstads damlag har chansen att bli svensk mästare, har även klubbens herrar möjligheten. De ska möta Falkenberg i en halländsk uppgörelse om SM-guldet.

SE OCKSÅ: Här spelar de volleyboll intill vulkanens utbrott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.