Foto: Bildbyrån

Tränarna eniga: Hylte/Halmstad tar dubbla SM-guld

Uppdaterad
Publicerad
Engelholm har fyra raka SM-guld på damsidan. Men sex av elva tränare tror att sviten nu bryts av Hylte/Halmstad – som även tippas ta guld på herrsidan.
– Ärligt talat känns det bra att ha favoritskapet på sig, säger Hylte/Halmstads nye coach Dick Runesson.

På lördag drar elitserien i volleyboll igång och under premiärhelgen spelas inte mindre än elva matcher.

Senast Hylte/Halmstads damer vann SM-guld var 2014 och nu talar en bred trupp som andas kontinuitet för att det kan vara dags igen.

– Jag är nöjd med lagbygget och har i stort sett fått i alla spelare vi var ute efter, säger Dick Runesson.

Engelholm, som alltså dominerat svensk dam-volleyboll de senaste åren, fick ”bara” tre av elva röster när tränarna tippade slutsegrare.

Klar favorit på herrsidan

Regerande mästaren Hylte/Halmstad får sju av tio guldtips när elitserietränarna får säga sitt.

Hallänningarna har förstärkt med dubbla landslagsspelare i form av passaren Victor Nielsen, hämtad från länsrivalen Falkenberg, samt den 206 centimeter långe centern David Pettersson, som anslutit från Bundesligaklubben Bisons Bühl.

– Jag minns att vi var favoriter även förra året. Jag säger samma sak nu som då. Vad andra tycker och tänker lägger jag inte så stor vikt vid. Det viktiga är vad vi själva tror på och jobbar för, säger huvudtränare Per-Erik Dalqvist och fortsätter:

– Personligen har jag Linköping som favorit. De kommer vara minst lika vassa som förra säsongen och har värvat hem såväl landslagsspelare som förbundskapten Johan Isacsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hylte/Halmstad

Mer i ämnet