Henrik Harlaut tog fjärde guldet i Big Air

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Harlaut vann guld i Big Air i kvällens X-Games. Han fick därmed revansch för missen i slopestyle.

Med totalpoängen 92 (46+46) så vann Harlaut guld i X-games för fjärde gången i paradgrenen Big Air. Han vann därmed med god marginal till tvåan, norrmannen Eirik Sæterøy, som föll i sista hoppet och landade på 85 poäng.

– He is untouchable, säger de amerikanske kommentatorna efter Harlauts mäktiga triumf.

X-Games

Försvarade guldet

Harlaut själv, var förstås väldigt nöjd med sitt guld – som tillkom efter bland annat ett trick han aldrig testat på tävling förut.

– Jag tänkte på så många olika variationer inför tävlingen, och låg vaken otroligt länge för att komma på olika sätt. Nu gjorde jag ett trick som jag inte testat på tävling förut, en dubbel rodeo-tolva, och så min flat-spinn, som tyvärr inte funkade, men nästa gång så, säger Henrik Harlaut till SVT Sport.

Dahlström femma

Den svenske freeskiingstjärnan försvarade därmed titeln från ifjol, då i hölls tävlingarna i Oslo.

– Han gör tricken grymt bra, hatten av, säger experten Johannes Brenning till SVT Sport.

I damfinalen gick det inte lika bra för Emma Dahlström.  Hon fick sig med att bli femma på 70 poäng när Mathilde Gremaud från Schweiz tog hem guldet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

X-Games

Mer i ämnet