Måndag morgon: Mulet i söder, klart och kallt i norr. Vi har ännu en mycket kall och klar natt framför oss i norra halvan av Sverige. Även över södra Norrland och Svealand faller nu temperaturen och i södra Värmland och vidare bort mot Västerås kan det bli halt väglag sär det varit blött under söndagen. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Kallt novemberväder

Publicerad

Måndag morgon: Mulet i söder, klart och kallt i norr
Vi har ännu en mycket kall och klar natt framför oss i norra halvan av Sverige. Även över södra Norrland och Svealand faller nu temperaturen och i södra Värmland och vidare bort mot Västerås kan det bli halt väglag sär det varit blött under söndagen.

Måndag: Regnrusk i söder och vackert vinterväder i norr
Under dagen blir det fortsatt klart med sol och svaga vindar i större delen av Norrland samt norra Svealand. I nordligaste Lapplandsfjällen bildas ett ettrigt lågtryck som ger snöbyar. Ner mot södra Svealand och Götaland tilltar vinden och blir hård till havs. Molnen tätnar också ju längre söder ut man kommer och från Småland-Halland och söder ut blir det regn.

Måndag kväll: Fortsatt regn i syd, klart och kallt i norr
Vi får en vacker, klar och kall kväll i norra halvan av Sverige. I norra Götaland och Svealand mulet, och längre söder ut fortsatt regn och blåst.

Tisdag: Allt mer uppehåll i söder
Under tisdagen drar regnet i söder allt mer öster ut och berör på dagen endast Öland och Gotland. Här ute blir det fortsatt blåsigt också. Mycket moln blir kvar i söder och i mellersta och norra Norrland drar en del moln in. Annars väntas en ganska lugn novemberdag i en stor del av landet.

Onsdag, torsdag, fredag: Kallt novemberväder
Onsdagen blir fortsatt lugn med mest uppehåll men rätt mycket moln. På torsdag tätnar molnen och på en del håll kan man vänta något snö eller regn. Under fredagen ser det nu ut som att ett lågtryck med regn drar in från sydväst. Regnet övergår i snöfall i Svealand och södra Norrland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer