Så ser väderläget ut i Sverige

Två decimeter snö och stormvindar. Vädret spås bli stökigt på flera håll under onsdagen och i Västsverige rustar man för trafikkaos.

Samtidigt utfärdar SMHI flera varningar. Här samlar vi dagens vädernyheter.

Två decimeter snö och stormvindar. Vädret spås bli stökigt på flera håll under onsdagen och i Västsverige rustar man för trafikkaos.

Samtidigt utfärdar SMHI flera varningar. Här samlar vi dagens vädernyheter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Anders Öhlund/SVT

Väderläget i Sverige

Olycka på riksväg 70 i Dalarna

En trafikolycka på riksväg 70 i Oxberg gjorde att det blev helt stopp i trafiken. Det var två personbilar och en lastbil som kolliderat.

Tre personer, två vuxna och ett barn, skadades lindrigt i samband med olyckan. Alla tre vårdas på sjukhus, enligt en uppdatering från Region Dalarna.

Överblick

Pinnat inlägg

Hur påverkas du av snökaoset i trafiken?

Har du bilder eller information om ditt närområde? Hör av dig till oss!

Hör av dig här eller mejla till tipsaoss@svt.se

Stillastående lastbilar i Skulebacken på E4

Flera lastbilar står stilla på E4 i höjd med Skulebacken, och blockerar trafiken. Enligt Trafikverkets prognos kommer trafiken att påverkas fram till 21.30. Den tiden kan komma att ändras.

Lite längre söderut har vägen varit avstängd i norrgående riktning på grund av bärgning av lastbil i Docksta. Där leddes trafiken om via Docksta fram till 20-tiden på kvällen.

Stopp på E4 vid Saltvik i norrgående riktning

Två personbilar och en lastbil var inblandade i en kollision på E4 vid Saltvik, norr om Härnösand.

Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till olycksplatsen. Det var stopp i norrgående riktning fram till 18-tiden. Skadeläget är oklart.

Stillastående lastbilar på E4 norr om Hudiksvall

Flera lastbilar står stilla på E4 i höjd med Tjurmyran, i riktning mot Gävle. Södergående körfält är helt blockerat. Sandtraktor är på väg till platsen och Trafikverket uppskattar att problemet kan vara löst till 20-tiden.

Markerad händelse

Halt väglag längs E4 i Västernorrland

Flera lastbilar har blivit stående längs vägen på grund av halkan. Bland annat har en lastbil fastnat i en backe nära Njurunda söder om Sundsvall. Även norr om Timrå har en lastbil blivit stående i höjd med Torsboda. Sandbilar är på väg men det finns risk för begränsad framkomlighet under eftermiddagen.

Trafik leds om i höjd med Docksta

Vid Docksta mellan Härnösand och Örnsköldsvik har ytterligare en lastbil blivit stående, som bärgas från platsen under kvällen. Trafiken leds om via Docksta fram till cirka 21.

Där är det också mycket halt med vatten som trycks upp och bildar så kallad svallis på vägen. Trots förebyggande åtgärder kan det vara besvärligt väglag de närmaste dagarna.

Även under onsdagen var det stora trafikproblem på sträckan.

Lastbil blockerar E4 norr om Hudiksvall

E4 i höjd med Vattrång norr om Hudiksvall blockeras av en havererad lastbil. Båda riktningarna är påverkade och Trafikverket varnar för mycket begränsad framkomlighet på vägen.

Enligt prognosen väntas lastbilshaveriet vara löst vid 15:30 – men tiden kan komma att ändras.

Bussarna börjar rulla igen i Örnsköldsvik

Vid klockan 14 ska busstrafiken i Örnsköldsvik återupptas igen efter att ha varit inställt tidigare under dagen.

Enligt ett meddelande från Din tur kan det förekomma förseningar och på vissa busslinjer är vissa avgångar fortfarande inställda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

SVT:s reporter i inlandet: "Snökaos bara vid kusten"

SVT Västernorrlands reporter Hans Lindblom har rest till de nordvästliga delarna av Västernorrland under torsdagen och konstaterar att det senaste dygnets snökaos är ett kustfenomen - hör hans korta och koncisa rapport här.