Foto: SVT/Johan Paulin

Nils Holmqvist

Uppdaterad
Publicerad

Meteorolog och molnskådare

Nils är en enkel man, med huvudet bland molnen och fötterna på jorden. Fritiden spenderas allra helst med familjen eller i vänners goda lag. Tillsammans med det trivsamma sällskapet får gärna mat och dryck vara med på ett hörn. Att få kombinera en picknick och molnskådning hör till de absoluta favoritaktiviteterna under våren och sommaren. Han medger dock att det ofta slutar med en ofrivillig tupplur på den rutiga filten.

Den yrkesmässiga banan började i jordgubbsfältet. Efter en arbetsvecka på närmare 50 timmar hade han tjänat ihop ca 500 kronor och äter sedan dess jordgubbar med största andakt. Mycket tid har också spenderats i vete-, råg- och kornfält. Det var också under tiden som sommarjobbande lantbrukare Nils fick se sin första tromb, ett mycket vackert ögonblick han delar med sin bror, som dessvärre tittade åt ett annat håll. Efter den måttligt framgångsrika lantbrukskarriären följde yrket som sommarlärare åt något trötta elever på Lunds universitet. Den egna examen plockades ut 2009 och fram till sommaren 2013 jobbade Nils på SMHI i Norrköping och i Malmö. Sedan dess är det SVT som gäller.

Genom Facebook och Instagram kan du följa Nils i jobbet och i vardagen.

Fakta

Snabbfakta

Ålder: född 1986

Familj: Julia och Gösta

Tidigare karriär: lantbrukare

Dold talang: gör en dynamite köttfärssås

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.