Foto: SVT/Johan Paulin

Pererik Åberg

Uppdaterad
Publicerad

Han med krulligt hår och glasögon

Påbörjade sin väderbana inom flygvapnet där han anställdes som meteorologaspirant 1990, och som fullfjädrad meteorolog 1994. Under sin tid i militären arbetade han dels på F16 i Uppsala och dels på F4 i Östersund.

Har arbetat som meteorolog på SVT sedan 1997, men vill egentligen glömma det första året och säger hellre att det hela startade 1998. Jobbade deltid på morgonsändningar de första åren och blev fast anställd i slutet av 1999.

2003 var han en av programledarna till programmet Meteorologi, mer än bara väder.

2007 programledare för Vädrets makter, en programserie som handlade om hur klimatförändringarna kommer att påverka Sverige.

Har sedan ett par år även arbetat som reporter på Rapport, Smålandsnytt och ABC. Dessutom chockat vana tittare genom att hoppa in som programledare för ABC under fyra dagar sommaren 2013.

Följ Pererik på Facebook: Pererik Åberg Twitter: @PererikAberg  Instagram: pererikaberg

Snabbfakta

Ålder: född hösten 1967

Familj: fru, dotter och son

Karriär som inte blev av: montör på bilfabrik, lagerarbetare eller rörmokare.

Dold talang: kan tappa eller röra bort vad som helst, när som helst. Är hygglig på att bredspackla efter diverse renoveringar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.