Onsdagen börjar med mest soligt väder även om solen får sällskap av en del slöjmoln i söder och på sina håll lite mer moln i delar av Norrland. Ute på Gotland däremot molnigt och tidvis regn. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Sakta lite varmare

Publicerad

Onsdag morgon: Soligt
Onsdagen börjar med mest soligt väder även om solen får sällskap av en del slöjmoln i söder och på sina håll lite mer moln i delar av Norrland. Ute på Gotland däremot molnigt och tidvis regn.

Onsdag: Klassisk sommar trots nordliga vindar
Stackmolnen blommar upp fram på dagen och det blir allmänt 20-25 grader. Längst kusterna färre stackmoln och mer sol. I Östersjölandskapen kan det vara mycket moln på sina håll då svalare och ostadigare luft cirkulerar öster om oss. Lokalt kommer det kunna förekomma någon eftermiddagsskur i södra Götaland.  En kallfront för fram på dagen med sig moln in över norra Norrland.

Onsdag kväll: Vacker kväll    
Stackmolnen sjunker ihop, vinden avtar och det blir en solig kväll på de allra flesta platserna. Längst i norr kan det dra in lite mer moln när svalare luft närmar sig.

Torsdag: Svalare luft rör sig in i norr
Svalare luft rör sig in över landet från nordost vilket ger regn på flera platser i Norrland. Senare når regnet ner över Svealand och Götaland. Dess för innan väntas en ganska klassik sommardag när solen tidvis skyms av stackmoln på himmeln.

Fredag, lördag, söndag: Normalt sommarväder

En kallfront för med sig lite svalare luft och en hel del regnskurar under fredagen, men värmen ligger kvar i västra Götaland och västra Svealand. Liknande väder väntas under lördagen med regnskurar på sina håll nu istället över Svealand och Götaland. I Norrland mycket moln men mestadels uppehåll. Ett högtryck ser ut att växa in till söndagen och värmen sprider sig upp över Götaland, Svealand och södra Norrland. Längre norrut fortsatt ostadigt och svalt för årstiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer