Orkanen Ida har dragit in över USA

Uppdaterad
Publicerad

Vi närmar oss den mest aktiva perioden under orkansäsongen i Atlanten men har också en del aktivitet att vänta i östra Stilla havet. Just nu har vi en tropisk orkan som passerar över södra USA.

Orkanen Ida
Orkanen Idas rör sig norrut över Louisiana och Mississippi. Den har försvagats markant, men drog in över södra Louisiana som en orkan kategori 4 med vindar på 67 m/s. Ida rörde sig på lördagen med vindhastigheter på 40 m/s in över Mexikanska golfen efter att ha passerat västra Kuba där 600 000 hushåll blev utan ström sedan delar av elsystemet slagits ut av fallande träd.

Ida fortsätter vidare åt nordost de kommande dagarna som en tropisk storm. Det kan innebära fortfarande stora materiella skador till följd av såväl nedfallna träd som löst flygande föremål, men kanske främst till följd av översvämningar orsakade av de kraftiga regn som följer med orkanen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.