Kolla vädret idag – sök på din ort

Väder i t.ex. Malmö, Umeå eller Paris – timme för timme och tiodagarsprognoser.

SMHI varnar för kraftiga regnskurar under onsdagen. Arkivbild Foto: Oscar Olsson/TT

SMHI varnar för skyfallsliknande regn

Uppdaterad
Publicerad

Ett skyfallsliknande regn ser ut att drabba norra Götaland och södra Svealand under onsdagen, enligt SMHI som gått ut med en gul varning.

– Vi varnar för att det kan bli kraftiga regn- och åskskurar med stora vattenmängder i det här området, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Störst mängder väntas i norra Västergötland, Östergötland, Sörmland och Stockholmstrakten. Exakt var regnovädret blir värst går inte att säga i nuläget, men det finns risk för att det påverkar trafiken och orsakar översvämningar.

– Det kan handla om översvämmade vägar eller viadukter, men det finns också risk för att vatten tränger upp i golvbrunnar och källare.

Manar till försiktighet i trafiken

Personer som befinner sig ute på vägarna under skyfallet uppmanas att vara uppmärksamma och köra försiktigt.

– Och om man har källare och har blivit drabbad tidigare kanske det är läge att lyfta upp saker från golvet, så att man räddar saker av värde, säger Fougman.

Varningen gäller mellan klockan 12.00 och 22.00 under onsdagen. Även åska och hårda vindbyar kan förekomma.

SMHI går ut med gula vädervarningar under onsdagen. Foto: SMHI

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.