Kolla vädret idag – sök på din ort

Väder i t.ex. Malmö, Umeå eller Paris – timme för timme och tiodagarsprognoser.

Snöhalka och blåst Foto: SVT

Snö och blåst i norr

Uppdaterad
Publicerad

Bevärligt väglag i Norrland

I dag: Snöhalka och blåst

Ett snöfall drar upp över Svealand och Norrland under dagen. Efterhand kommer mildare luft upp till södra Norrland och snöfallet kan övergå i regn. Det blir blåsigt i fjällen och besvärligt på vägarna från norra Jämtland och norrut med snöhalka. I Götaland däremot strömmar mild luft in med sydvindar och temperaturen stiger över tiogradersträcket i det soliga vädret längst i söder. Lokalt upp mot 15 grader i Skåne.

I kväll: Fortsatt besvärligt i norr

Under kvällen fortsätter det med snöhalka i norr och mycket blåsigt väder med åtskilliga minusgrader. I söder har mildluften rört sig upp till Jämtland och Medelpad med plusgrader.

Fredag: Växlande molnighet

Fredagen bjude rpå varierad molnighet i stora delar av landet med störst chans till sol i östra Svealand och sydöstra Norrland. Lokalt kan det förkomma lätt nederbörd, framförallt i Jämtlandsfjällen.

Lördag-Måndag: Högrtycksrygg efterhand

Till att börja med får vi växlande molnighet och i stort sett uppehållsväder. I början av nästa vecka kan en högtryckrygg etablera sig över de västliga delarna av landet och ge ökade solchanser. Överlag blir det plusgrader på dagtid, och någon eller några minusgrader nattetid ned till mellersta Svealand.

Uppdaterad torsdag kl.5.56

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.