Snöhalka och blåst Foto: SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Snö och blåst i norr

Uppdaterad

Bevärligt väglag i Norrland

I dag: Snöhalka och blåst
Ett snöfall drar upp över Svealand och Norrland under dagen. Efterhand kommer mildare luft upp till södra Norrland och snöfallet kan övergå i regn. Det blir blåsigt i fjällen och besvärligt på vägarna från norra Jämtland och norrut med snöhalka. I Götaland däremot strömmar mild luft in med sydvindar och temperaturen stiger över tiogradersträcket i det soliga vädret längst i söder. Lokalt upp mot 15 grader i Skåne.

I kväll: Fortsatt besvärligt i norr
Under kvällen fortsätter det med snöhalka i norr och mycket blåsigt väder med åtskilliga minusgrader. I söder har mildluften rört sig upp till Jämtland och Medelpad med plusgrader.

Fredag: Växlande molnighet
Fredagen bjude rpå varierad molnighet i stora delar av landet med störst chans till sol i östra Svealand och sydöstra Norrland. Lokalt kan det förkomma lätt nederbörd, framförallt i Jämtlandsfjällen.

Lördag-Måndag: Högrtycksrygg efterhand
Till att börja med får vi växlande molnighet och i stort sett uppehållsväder. I början av nästa vecka kan en högtryckrygg etablera sig över de västliga delarna av landet och ge ökade solchanser. Överlag blir det plusgrader på dagtid, och någon eller några minusgrader nattetid ned till mellersta Svealand.

Uppdaterad torsdag kl.5.56

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer