Vinnare i väderbildstävlingen för veckorna 47-48 Fick en magisk stund idag på Hammars Backar. Som vanligt är det svårt att fånga helheten men det gick inte att missa snömolnen i öst och sen det vackra vädret i väst. 14-tiden 2022-11-20 på Hammars Backar i Ystad kommun, Skåne. Foto: Nicklas PerssonVisa alla (15)
Visa alla (15)

Väderbildstävling 2022 vecka 47–48

Uppdaterad
Publicerad

Sverige idag och SVT Väder i samarbete

Vi får in många fina väderbilder från er tittare, och i Sverige idag kan ni även tävla med era nytagna bilder på det svenska vädret.

Skicka in din väderbild till vaderbild@svt.se och delta i tävlingen. De bilder vi väljer ut och visar i Sverige idag-sändningarna under en vecka deltar i den veckans tävling. Veckovinnaren kontaktas av Sverige idag-redaktionen och kan även förvänta sig ett litet pris.

Det är ingen ren fototävling det handlar om, utan veckovinnaren är oftast den som lyckats fånga ett dagsaktuellt väderfenomen på bild. Lycka till!

Bilderna och din information delas inte vidare till någon annan och endast information om använda bilder sparas.

Skriv ditt namn och en förklarande bildtext när du skickar in bilden. Vi vill mycket gärna veta datum och plats, och gärna även telefonnummer så vi kan nå dig.

Bilden ska vara bifogad (filformat jpg eller png) eller inklistrad i mejlet och vara åtminstone 1920x1080px med minst 95 dpi. Delade filer kan vi inte ta emot. Liggande format är bäst, eftersom vi beskär alla bilder till 16:9-format.

Tänk på att när du skickar oss bilden upplåter du den för en icke-exklusiv rätt för SVT att fritt använda bilden i SVT:s verksamhet samt framställa exemplar av bilden. Bilderna och din information delas inte vidare till någon annan och endast information om använda bilder sparas.

Vi får in väldigt många bilder, och kan omöjligen göra något av samtliga dessa. Så en gallring görs alltid, där vi även kan behöva sortera bort många fina väderbilder. Så därför en vädjan till ni som är mest aktiva att dela med er av era fina bilder: Begränsa er till ett mejl med en bild i per dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Väderbildstävlingen

Mer i ämnet
Vinnare i väderbildstävlingen för veckorna 47-48 Fick en magisk stund idag på Hammars Backar. Som vanligt är det svårt att fånga helheten men det gick inte att missa snömolnen i öst och sen det vackra vädret i väst. 14-tiden 2022-11-20 på Hammars Backar i Ystad kommun, Skåne. Foto: Nicklas Persson
Skicka in en bild på det aktuella svenska vädret till vaderbild@svt.se och delta i tävlingen. Foto: SVT
Ett dimmigt Arboga, Västmanland den 30 november. Foto: Pelle Pettersson
Grått och lite snö. Orsjön, Präst-Änge i Vallsta, Hälsingland den 29 november. Foto: Britt-Marie Färlin
En gråmulen onsdag 30 november i Junosuando, Norrbotten. Foto: Ulf Johansson
Bråbo Kristdala Småland 19 november, 40-50 cm blötsnö. Vackert i naturen men håll bilarna härifrån idag! Foto: Ingemar Lönnberg
Fick en magisk stund idag på Hammars Backar. Som vanligt är det svårt att fånga helheten men det gick inte att missa snömolnen i öst och sen det vackra vädret i väst. 14-tiden 2022-11-20 på Hammars Backar i Ystad kommun, Skåne. Foto: Nicklas Persson
Snöstorm idag i Sundsvall ca kl.10.00 den 22/11. Foto: Irina Schödin
Rund regnbåge-frost-dimma Lappluvan Jämtland 20 nov. Foto: Sven-Åke Brandström
Jukkasjärvi, Lappland den 28 november. Foto: Agnetha Lantto
Ursviksfjärden, Västerbotten den 29 november. Foto: Björn Öfjäll
Jättendal, Hälsingland den 28 november. Foto: Susanne Isaksen
Gålö naturreservat, Södermanland den 27 november. Foto: Helena Thorslund
Hornsborg, Småland den 29 november. Foto: Lillemor Nilsson
Ljungby, Småland den 29 november. Foto: Cecilia Ingemarsson