Foto: SVT/Johan Paulin

Nitzan Cohen

Jagar högtryck

Nitzan är en riktig soldyrkare – så det passade sig bra att utbilda sig till meteorolog i hopp om att kunna påverka vädret. Just det sista gick inte så bra, men han är nöjd ändå! På fritiden tycker Nitzan om att umgås med familj och vänner, spelar gärna gitarr och sjunger – och förstås: ligga på stranden och lata sig i solen!

Sedan hösten 2017 har Nitzan längre prognoser som sitt specialområde. Då och då ger han ut prognoser som sträcker sig upp till en månad fram i tiden. I enstaka fall även en form av säsongsprognoser, som resonerar kring sannolika väderscenarier under en viss årstid. Utöver det står han ofta för mer fördjupande artiklar om olika väderfenomen.

Nitzan är också webbansvarig på redaktionen, men syns förstås en hel del i både Rapport, Aktuellt, Morgonstudion och våra lokala vädersändningar.

Följ Nitzan på Facebook: Nitzan Cohen Twitter: @nitzancohen

Född: 1987

Familj: Sambo

Dold talang: Hyfsad på att imitera dialekter

Karriär som aldrig blev av: Pilot

Började på SVT: 2014, men på heltid sedan slutet på juli 2017

Har tidigare arbetat på: Väderföretaget Foreca och sommaren 2013 även på TV4

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våra meteorologer på SVT

Mer i ämnet