Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Viktigt att visa sonen naturen, tycker Erika Balogh – följ med familjen ut på vandring till Danska fallet i Simlångsdalen utanför Halmstad. Foto: Rebecka Block/SVT

Familjen: Därför tar vi med vårt barn på vandring i naturen

Uppdaterad
Publicerad

När ni får barn får ni inte lika mycket tid till vandring, sade vännerna. Men Erika Balogh och Attila Vass bestämde sig för att tidigt lära sin son att vara ute och röra på sig i naturen.

– En prioriteringsfråga, tycker mamma Erika.

Bara två av tio barn kommer upp i den mängd fysisk rörelsen som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. Mycket beror på ekonomiska förutsättningar, enligt 2024 års rapport från Generation Pep.

I klippet ger Erika Balogh sin syn på vandring.

Vandrat sedan barndomen

För Erika Balogh och Attila Vass som vandrat sedan de själva var barn har det varit en självklarhet att ta med sonen Lorant.

När du ska ut på tur får du inte glömma av de här tre sakerna, enligt Erika Balogh. Nedan ger sina tre bästa tips på vad du ska tänka på för att få till en bra vandring med barn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre tips från mamman! Se hur Erika Balogh planerar vandringen med familjen. Foto: Rebecka Block/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.