Frasig fetaost med picklad rödlök, ugnsbakad tomat och machésallad

Frasig feta

Publicerat:

Det här är en riktig vinnare. Fetaosten steks i en frasig pangratto och blir härligt krämig.

Ingredienser

4portioner

Fetaosten

  • 2bit(ar)
    fetaost
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1
    ägg
  • 1dl
    pangratto

Pangratto

  • 2
    vitlöksklyftor, krossade
  • 0,5dl
    olivolja
  • 1dl
    ströbröd, eller krossade crostini naturella
  • 0,5dl
    persilja, hackad
  • machésallad
  • ugnsbakade tomater
  • picklad rödlök
  • ev vitlöksdressing

Så lagar du

  1. Torka av fetaosten och vänd den i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist med pangratto. 
  2. Stek osten i rikligt med rapsolja i en stekpanna på medelhög temperatur tills den fått en gyllene färg. 
  3. Vänd osten försiktigt med hjälp av två stekspadar. Viktigt att inte steka i för hög värme så att den bränns och osten smälter ut.
  4. Servera med ungsbakade tomater, machésallad och ev vitlöksdressing.

Dela det här receptet med dina vänner!