Sven Wollter. Foto: Lars Pehrson TT Bild

Wollter tackar för kulturministerns angrepp

Uppdaterad
Publicerad

– Tack Lena Adelsohn Liljeroth nu är vi säkra på att vi har fullt hus på söndag, säger skådespelaren Sven Wollter.

Efter mininsterns kommunistanklagelse är han bekymrad, men tackar för gratisreklamen för söndagens föreställning.

Lena Adelsohn Liljeroths uttalande på Facebook om Sven Wollters initiativ till en kabaré till förmån för hemlösa har fått ett stort medialt genomslag. Kulturministern anklagade skådespelaren Sven Wollter för att vara en okänslig medmänniska på grund av hans politiska ställning som kommunist.

Bekymrad

Wollter är bekymrad över Sveriges kulturministers agerande.

– Det är klart att jag blir bekymrad att vi har en kulturminister som har så pass stora intellektuella brister, och då uttrycker jag mig med ett vårdat språk, säger Sven Wollter.

Betyder gemensam

Han berättar att ordet kommunist härstammar från grekiskan och betyder gemensam. Och just det gemensamma är en del av hans politiska vision, påpekar han.

– Jag tycker att Lena Adelsohn Liljeroth har gjort bort sig så in i helvete och jag tycker synd om henne i det här fallet, säger Sven Wollter till Kulturnyheterna.

Kulturministern väljer att inte kommentera Sven Wollters uttalanden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.