Kritiken: Ericssons vd borde ha bytts ut för länge sedan

Uppdaterad
Publicerad

Telekomanalytikern Bengt Nordström, vd för telekområdgivningsbyrån Northstream, är kritisk mot hur Ericssons styrelse har hanterat bolaget och tycker att vd:n borde ha bytts ut för länge sedan.

– Styrelsen bär ett stort ansvar i den här frågan. Det här är ett mycket allvarligt läge. Styrelsen agerar för sent på ett uppenbart problem. Det gör att det brinner i knutarna att hitta en ny vd, säger Nordström.

”Tror inte det finns någon kandidat”

Om det nya chefsgarnityret säger Nordström:

ERICSSONS VD FÅR GÅ

– Jag tror inte det finns någon kandidat internt, så vitt jag kan bedöma. Man måste nog leta externt den här gången.

Många ekonomer i ledningen

Han tycker det sitter för många ekonomer i toppen.

– Jag tycker att bolaget, för att vara ett högteknologiskt bolag, har för mycket ekonomer i ledningen och inte har tillräckligt med fokus på teknik.

Nu är det bråttom

Och nu brådskar det:

– Bolaget mår inte speciellt bra. Det har varit en oerhört turbulent period, med massa ryktesspridning med många interna läckor till media. Det är ett tecken på ohälsa, verkligen. Det gäller att bryta det här nu, säger Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ERICSSONS VD FÅR GÅ

Mer i ämnet