Beskedet om att Ericssons vd Hans Vestberg lämnar bolaget fick aktien att rusa i den inledande handeln. Arkivbild. Foto: TT

Uppåt på börsen efter Ericssonbesked

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsbörsen stiger och fick hjälp av beskedet om att Ericssons vd Hans Vestberg får sparken. Vid 15-tiden hade OMXS-index stigit med 1,0 procent till 496,5.

Utvecklingen på de ledande Europabörserna är i stort positiv, men Londons FTSE 100-index rör sig runt 0-strecket efter beskedet om att det tyska affärsklimatet försämrats mindre än väntat efter omröstningen om ett brittiskt EU-utträde.

Uppgången på Stockholmsbörsen är bred. Telekombolaget Ericssons var tillsammans med Astra Zeneca de aktier som drog mest uppåt i måndagens handel.

ERICSSONS VD FÅR GÅ

Tog glädjeskutt

Ericssons aktiekurs tog ett glädjeskutt efter beskedet om vd:n och koncernchefen Hans Vestbergs avgång och vid 15.15-tiden hade kursen stigit med 2,2 procent.

Läkemedelskoncernen Astra Zeneca var upp 1,5 procent vid samma tidpunkt.

Fler vinnare

Stålkoncernen SSAB är också en vinnare med en kursuppgång på 3,2 procent efter att flera banker höjt riktkursen på bolagets aktie.

I andra änden tynger Lundin Petroleums och Nokias aktiekurser index. Fallande oljepriser fick Lundin Petroleums börskurs att sjunka med 0,3 procent och Nokias aktie backar lika mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ERICSSONS VD FÅR GÅ

Mer i ämnet