Efter uteslutningen så har Erika Nagy bestämt sig för att sluta med politiken. – Jag har varit med i tio år så det känns som om jag har gjort mitt, säger hon. Foto: SVT

Erika Nagys överklagan avslås

Uppdaterad
Publicerad

Uteslutningen av Folkpartiets ordförande i Olofström, Erika Nagy, står fast. Det har partistyrelsen beslutat i dag.

Det var tre veckor innan valet i september i år som Erika Nagy uteslöts från Folkpartiet av en enhällig distriktsstyrelse. Hon hade då i en insändare i Sydöstran kritiserat den svenska flyktingpolitiken och ställt den mot de äldres situation. Erika Nagy överklagade utslutningen och i dag fick hon via mejl beskedet att beslutet står fast.

– Brevet är löjligt. De kunde i alla fall förklarat varför beslutet står fast och på vilka grunder, men annars är jag inte överraskad.

Valet i Blekinge 2014

Hur känns det då?

– Det känns okej faktiskt, jag har varit med i tio år så det känns som om jag har gjort mitt, säger hon och menar att hennes politiska åsikter förhoppningsvis har gjort något avtryck i partiet.

– Jag tror att tack vare mig så kommer partiet att prata mer och mer om invandringen och SD:s inflytande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet i Blekinge 2014

Mer i ämnet