Hon fortsätter styra Sölvesborg – i minoritet

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Sölvesborg behåller makten – men tvingas styra i minoritet. Också Vänsterpartiet och Miljöpartiet ingår i den politiska ledningen.

Totalt samlar trepartikonstellation 24 av 49 mandat och det kan tvinga kommunalrådet Heléne Björklund att söka uppgörelser över blockgränsen.

– Precis som de senaste åren vill vi också samverka med fler partier i olika frågor för att få en fortsatt positiv anda och ett bra samarbetsklimat även mellan politiska partier. Vi tror att Sölvesborg utvecklas bäst när vi har breda politiska överenskommelser i viktiga strategiska frågor, säger hon.

Samarbetsstyret kommer att fördela uppdrag inom kommunala nämnder och styrelser vid kommunfullmäktige den 15 december. Nu pågår redan arbetet i samarbetsstyret S, V och Mp med att ta fram ett budgetförslag som ska förankras tillsammans med de borgerliga partierna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet i Blekinge 2014

Mer i ämnet