”Tråkigt för Karlskrona”

Uppdaterad
Publicerad

Bland Moderaterna är missnöjet stort med majoritetens budget, som de menar hotar jobben och dessutom försvagar Karlskronas konkurrenskraft.

Partiet tycker att majoriteten, med socialdemokraterna i spetsen, drar till med skattehöjningar för att slippa att göra effektiviseringar i kommunens verksamheter.

– Jag tycker att det är tråkigt för Karlskronaborna och Karlskronas utveckling. Vi kommer att se samma trend i Karlskrona som på riksplanet. Vi stoppar en positiv utveckling som vi har haft med positivt företagande och positiv utveckling. Det blir en negativ spiral på sikt, säger oppositionsrådet Camilla Brunnsberg (M).

Valet i Blekinge 2014

Dessutom tycker Camilla Brunnsberg att den nu beslutade skattehöjningen är onödig och att det finns andra sätt att få in pengar på.

– Vi har ju kunnat lägga nästan hundra miljoner kronor mer på välfärden varje år eftersom våra skatteintäkter har ökat kraftigt under de här fyra åren. Fler har ju jobbat mer och då har skatteintäkterna ökat, säger hon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet i Blekinge 2014

Mer i ämnet