Foto: SVT

Man begärs häktad för mordet

Uppdaterad
Publicerad

Den 30-åriga mannen som tidigare har anhållits misstänkt för mordet på den försvunna kvinnan i Långshyttan, har nu också begärts häktad.

Enligt häktningsframställan till Falu tingsrätt, menar åklagaren att häktningen begärs just för att det finns risk för att mannen avviker eller undanröjer bevis under utredningen.

Kvinnan, som anmäldes försvunnen den 13 mars, hittades död i ett hus i Långshyttan i slutet av mars, men identifieringen fastställdes först på torsdagen.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Greps i skogen i Gävleborg

Polisens presstalesman i Dalarna, Stefan Dangardt. Foto: Bengterik Busk/SVT

Mannen som nu begärs häktad är 30 år gammal och han var till en början anhållen i sin frånvaro misstänkt för mordet. Han greps under tisdagen i Järbo-trakten i Gävleborgs län.

– Vi hade fått indikationer genom inre spaning att han kunde befinna sig i ett område i närheten av Järbo. Med hjälp av helikopter bland annat så kunde vi  lokalisera honom och gripa honom helt odramatiskt. Han befann sig i en husvagn, säger polisens presstalesman Stefan Dangardt till SVT Nyheter Dalarna.

Häktningsförhandling under fredagen

Mannen har i förhör nekat till anklagelserna.

Häktningsförhandling hålls i Falu tingsrätt klockan 11 på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ung kvinna mördad i Långshyttan

Mer i ämnet