Kommunen stöttar föreningen efter bedrägerierna

Uppdaterad
Publicerad

Efter den stora bedrägerihärvan har nu både idrottsföreningen Sundborns Goif och Carl Larsson-gården hamnat i svåra ekonomiska situationer som blivit akuta.

Läs eller kolla in vår sammanfattning om bedrägerihärvan här.

Efter att Carl Larsson-gården fått frågor från allmänheten om hur folk kan hjälpa till ber de nu om ekonomisk hjälp via sociala medier och sin hemsida.

Carl Larsson-bedrägeriet

Idrottsföreningen utanför Falun som bedrogs på 469.000 kronor har påbörjat ett byggnadsprojekt. Bedrägeriet innebär att föreningen står i ett akut läge och kan inte betala sina utgifter.

”Trodde de hade pengar”

Med anledning av föreningens situation tog kultur- och fritidsnämnden beslut att ge föreningen drygt 200.000 kronor i bidrag.

– Föreningen har påbörjat bygget i övertygelsen att de hade pengar och kunde betala sina leverantörer. Nu visar det sig att en stor del av deras pengar är borta, säger Jonas Lennerthson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden Falun.

Får pengarna en månad i förväg

Nämnden avsåg från början att ta beslut om bidraget till föringen i november. I och med att situationen blivit så pass akut och allvarlig för föreningen togs beslutet redan under torsdagen

– Föreningen hörde av sig till oss och bad oss ta beslutet nu för att kunna få utbetalningen en månad i förväg, säger Jonas Lennerthson (S)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carl Larsson-bedrägeriet

Mer i ämnet