Inför matchen – leksandsupportern: Mora har varit bäst hittills

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen spelas den fjärde matchen i hockeyns SHL-kval mellan Mora och Leksand. Tar Mora vinsten, så kan nästa match på torsdag vara avgörande – men än ska Mora inte ropa hej.

Mora har kopplat greppet om kvalserien till SHL och har en ledning med 2-1 i matcher. Och ikväll har Mora fördelen av hemmaplan, om det nu är någon fördel?

Hittills har bortalaget vunnit två av de tre redan spelade matcherna.

Dalarna – slaget om siljan 2017

– Jag tror vi har en mycket god chans att vinna hemma ikväll, säger Daniel Jansson från Mora IK supperklubb.

– Vi spelar som ett lag, gör snabba omställningar och har visat mer energi än Leksand. Dessutom måste vi hålla oss borta från utvisningsbåset.

Lekandsfanet: Mora har varit bäst hittills

Och ordföranden i Leksand Superstars, Martin Jönslars-Eriksson, håller med om att Mora varit det bästa laget hittills.

– Ja, Leksand har inte kommit upp i nivå. laget är inte så dåligt tränat som det sett ut när dom inte åkt skridskor. Det sitter i huvudet, nu gäller det att Perra kan rensa skallarna på dem till ikväll, säger Martin.

Kvalserien spelas i bästa av sju matcher, det är alltså först till fyra segrar som gäller. Och hur det än går ikväll blir det minst en match till mellan lagen.

Martin Jönslars-Eriksson och Daniel Jansson hejar på olika ishockeylag, men verkar ändå ha stridsyxan begravd – än så länge åtminstone. Foto: Börje Hols/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – slaget om siljan 2017

Mer i ämnet