Foto: Niklas Hermansson/SVT

Se när fansen laddar inför matchen

Uppdaterad
Publicerad

Leksands IF och Mora IK slåss om en plats i SHL nästa säsong. Det är bäst av sju matcher som gäller.

Stämningen var hög inför match hos båda sidor. Morafansen är i minoritet men lyckades ändå låta rätt mycket på väg in till arenan.

Det är nervöst för lagen – det kan fansen på båda sidorna intyga om. Även om de båda lagen varit i luven på varandra de senaste 80 åren, så var det faktiskt ett tag sen de senast slogs om en plats i SHL.

Dalarna – slaget om siljan 2017

Många historiska för- och nackdelar inför match

Leksands IF har en bra historisk grund att stå – de vann det första slaget om Siljan då det avgjordes år 1938, en promenadseger för Leksand med 11-0. Laget har också fyra SM-guld i bagaget. Men resten har inte varit lika lätt.

LÄS MER: Se rapporteringen från publikplats

Sedan millennieskiftet har Leksands hockeyherrar spelat fler säsonger i allsvenskan än i högsta serien. Men förra säsongen gick klubben upp till SHL igen, för nu att stå inför ett kval om eventuell nedflyttning.

I modern tid har Mora spelat på högsta nivå – elitserien – från 2004 till 2008.

LÄS MER: Påfrestande för fansen – psykologisk tränare tipsar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – slaget om siljan 2017

Mer i ämnet