Åtalas för mord på pojkvännen

Uppdaterad
Publicerad

Sent på fredagen kom åtalet mot den 37-årige man som misstänks ha mördat sin pojkvän i Skoghall i augusti i år.

Den 27-åriga pojkvännen försvann i början av augusti och hittades senare död i sitt källarförråd.

Sent på fredagen kom beskedet att den misstänkte 37-åringen åtalas för mord.

27-åring från Skoghall mördad

Tidigare under dagen hade Åklagarmyndigheten tekniska problem och chefsåklagare Tomas Olsson räknade med att åtalet skulle komma först på måndag.

Detta har hänt

I slutet av juli skulle paret ha åkt på en semesterresa till Cypern. Statusuppdateringar på 27-åringens Facebooksida visade att paret var framme på Cypern, men dom båda gick inte att nå på telefon.

Den 5 augusti anmälde 27-åringens familj honom som saknad. Polisen misstänkte att paret aldrig hade lämnat Sverige och en förundersökning om människorov inleddes.

Den 8 augusti hittades 27-åringen död i sitt källarförråd i det hyreshus i Skoghall där han bodde.

Dagen efter greps den 37-åriga mannen från Hudiksvall. Han erkände att han dödat sin pojkvän och han häktades den 11 augusti på sannorlika skäl misstänkt för dråp.

Medger att han vållat pojkvännens död

37-åringen medger att han orsakat sin pojkväns död, men hävdar att det hela var en olyckshändelse. Han har sagt i förhör att de var när de två grälade och pojkvännen skrek som han tag om halsen för att få tyst på honom. Avsikten ska dock inte ha varit att döda.

37-åringens advokat Lennart Jemtelius säger idag till Värmlandsnytt att det hans klient sagt i tidigare förhör står fast.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

27-åring från Skoghall mördad

Mer i ämnet