Sänkt straff för Jens mördare

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten sänkte idag straffet för 37-åring som i somras ströp sin pojkvän Jens Janzon. 15 års fängelse blev Hovrättens dom.

I november dömde Värmlands tingsrätt 37-åringen till 16 års fängelse för mord. Försvarsadvokaten Lennart Jemtelius överklagade domen och sa då till Värmlandsnytt att Tingsrätten varit för hård i sin bedömning och inte tagit hänsyn till 37-åringens psykiska tillstånd.

Det var i slutet av juli förra året som 27-årige Jens Janzon försvann från sin lägenhet i Skoghall. Enligt uppgifter i sociala medier skulle han ha rest på semester med pojkvännen. I själva verket hade pojkvännen dödat honom och gömt kroppen i källarförråd i anslutning till Jens lägenhet.

27-åring från Skoghall mördad

Ströp Jens Janzon till döds

37-åringen och Jens Janzon var nykära och skulle köpa ett hus ihop. När fastighetsaffären skulle slutföras uppdagades det att pojkvännen ljugit om sina ekonomiska tillgångar och när paret grälade ströp 37-åringen Jens Janzon för att få tyst på honom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

27-åring från Skoghall mördad

Mer i ämnet