Ersättare till sparkade Björn Ryd klar

Publicerad

Styrelsen i Svenska Kommunförsäkrings AB har utsett Jan Malmberg till ny VD för bolaget. Han efterträder Björn Ryd som sparkades efter att att ha stått för vidlyftig representation betald med hundratusentals kronor i skattepengar.

Jan Malmberg kommer närmast från Uppsala kommun där han haft uppdrag som ekonomidirektör och senast som finanschef. Före det har Malmberg arbetat som ekonomichef i Falu kommun där han även varit VD för Falu Stadshus AB, det skriver Åsa Wiklund Lång, ordförande i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt motiverad att, tillsammans med medarbetarna och ägarkommunerna, få fortsätta att utveckla både interna processer i bolaget och utfallet av bolagets verksamhet för ägarna, säger Jan Malmberg.

Det var i samband med en granskning i tidningen Arbetarbladet som det framkom att den kommunale vd:n Björn Ryd ska ha bjudit på alkohol och middagar för hundratusentals skattekronor. Bjrön Ryd fick senare sparken utan avgångsvederlag trots att han tillbakavisade anklagelserna.

– Vi är väldigt glada att rekryteringsprocessen har gått så bra och att vi nu har anställt en VD som kan fortsätta att utveckla bolagets viktiga verksamhet, säger styrelsens ordförande Åsa Wiklund Lång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.