Murgårdsskolan i Sandviken utsatt för omfattande skadegörelse Foto: Andreas Björklund

Murgårdsskolan öppnar på tisdag

Uppdaterad
Publicerad

310 barn fick stanna hemma från skolan under måndagen efter den omfattande vandaliseringen av Murgårdsskolan i Sandviken.

Polisen hävde också avspärrningen efter att ha genomfört sin brottsplatsundersökning under morgonen för att man skulle kunna komma igång med saneringsarbetet så fort som möjligt.

Gärningspersonerna hade bland annat slagit på plattor, skapat översvämningar, kastat ägg, tömt brandsläckare, slagit sönder rutor invändigt och förstört pedagogiskt material.

Något som upprörde Pernilla Almén, biträdande rektor på skolan.

Polisen har ännu inga misstänkta för brotten genomfördes både natten mot lördag och söndag.

Öppnar tisdag

Informationen om att Murgårdsskolan håller stängt verkar ha nått föräldrar och barn. För när SVT Gävleborg besöker skolan tidigt på morgonen där man förberett för att kunna ta emot barn på ett alternativt fritids tillfälligt för dem som inte kan ordna barnpassning så är intresset lågt.

– Vi hade förberett för ett alternativt fritids för alla som inte kunna ordna med barnpassning, säger Pernilla Almén, biträdande rektor. Det är fortfarande obegripligt hur någon kan göra något sådant här, jag saknar egentligen ord.

– Vi jobbar utifrån att kunna starta upp allt i morgon tisdag, fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.