Kilafors hälsocentral Foto: SVT

Problemen på Kilafors hälsocentral oroar invånarna

Uppdaterad
Publicerad

Hög arbetsbelastning och stressad personal har lett till att patientsäkerheten på Kilafors hälsocentral är hotad. Under veckan kommer därför verksamheten vara reducerad och vissa patienter kan komma att hänvisas till andra vårdcentraler.

– Jag tycker inte om det. Hälsocentralen är en punkt som alla är till, man vill inte åka så många resor när man är lite äldre, säger Birgit Carlsson.

Under den senaste veckan har överbelastning och stress hos personalen på Kilafors hälsocentral varit stor. För att inte riskera patientsäkerheten har hälsocentralen nu tvingats ta till åtgärder för att lösa situationen. Under minst en veckas tid kommer verksamheten vara reducerad och patienter som är listade på Kilafors hälsocentral kan istället komma att hänvisas till Linden, Baldersnäs och Arbrå hälsocentraler.

– Jag har inte tänkt på det så mycket eftersom jag inte är drabbad – än...säger Ulf Johansson i Kilafors. Jag hoppas att man tar sitt förnuft till fånga och fortsätter verksamheten här i Kilafors. Skulle man lägga ned, då dör byn.

Jörgen Tranevik som är högste chef för verksamheten var idag på plats i Kilafors men ville inte låta sig intervjuas av SVT.

– Jag hoppas att man får en fullvärdig hälsocentral igen. Att man kan besätta den med både läkare och sköterskor så det blir bra för alla parter, säger Ulf Jonsson boende i Kilafors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.