Foto: SVT

En halv miljard för att renovera Kattegattgymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

500 miljoner för att renovera Kattegattgymnasiet eller 850 miljoner för att bygga helt nytt. Det är förslagen som Halmstadspolitikerna ska ta ställning till.

Ledamöterna i ledningsutskottet beslutade på sitt möte under tisdagen att skicka ärendet vidare till kommunstyrelsen utan att ta ställning. Utredningen visade på två möjliga alternativ. Antingen att den befintliga skolan rivs och i sin helhet ersätts med en nybyggd skola eller att de äldre delarna rivs och ersätts med nybyggnation samt att övriga delar renoveras, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Enligt kostnadskalkylerna beräknas förslaget om nybyggnation och renovering kosta drygt 500 miljoner kronor medan en helt ny gymnasieskola beräknas kosta knappt 850 miljoner kronor. En helt ny skola beräknas dessutom ta ungefär dubbelt så lång tid att färdigställa, åtta år istället för fyra.

Frågan behandlas av kommunstyrelsen den 3 mars och därefter fullmäktige.​

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kattegattgymnasiet i Halmstad

Mer i ämnet