Foto: SVT

Politikerna är kritiska till hanteringen av Kattegattgymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

Vad som ska hända med Kattegattgymnasiet är fortfarande ovisst. Projektet med en renovering av skolan har dragit ut på tiden och ett beslut från politikerna brådskar.

En renovering av Kattegattgymnasiet har det varit tal om i många år. Planen från början var att en renoverad skola skulle stå klar 2015 men projektet har förskjutits mer än en gång och idag vet man inte när skolan kan stå klar.

– Det är dåligt planerat, säger Gustav Bengtsson som är elev på skolan. Han har hört om renovering av skolan i flera år men kommer att ha hunnit ta studenten innan det är klart.

Kattegattgymnasiet i Halmstad

– Det kanske blir som med Hallandsåsen, säger Joshua Paul Niskanen.

Första gången det sköts upp var 2012 eftersom man fann att det skulle kosta mer än man beräknat. När bygget sedan stoppades i våras var det för att man endast fått in ett enda anbud i upphandlingen om vem som ska utföra renoveringen.

– Det är skandal och dåligt skött, säger oppositionsrådet Anders Rosén (S) som pekar ut Alliansen som ansvariga.

– Det är beklagligt. Jag trodde att det var klart i februari och hade hoppats köra igång, säger Carl-Fredrik Graf (M)

En utredning har gjorts och förslag om skolan framtid ska presenteras för politikerna den här hösten.

Socialdemokraterna föreslås en helt ny skola där Halmstad Högskola ligger. Andra förslag som tas upp i utredningen är att renovera bara delar av skolan där den ligger idag och bara delvis bygga nytt,

Eller så renoverar man hela skolan alternativt bygger en helt ny skola där den ligger idag.

De olika förslagen kostar mellan drygt 200 miljoner upp till 800 miljoner som det skulle kosta med en helt ny skola.

– Det är väldigt mycket pengar och därför förordar jag att man renoverar delar och bygger andra delar helt nytt, Fredrik Geijer som är kommunchef i Halmstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kattegattgymnasiet i Halmstad

Mer i ämnet