”Hammarkvinna” erkänner att hon dödat kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett flera timmar långt förhör erkände hon till slut att hon tagit livet av en av en äldre kvinna i Kungsbacka.

Den 50-åriga kvinnan har under drygt två veckor hållit fast vid att hon varken kan förneka eller erkänna att hon mördat en 75-årig kvinna i Kungsbackatrakten i slutet av januari.

Men i torsdags kom för första gången ett medgivande, vilket tidningen GT var först ut med att berätta på måndagen.

Mord i Kungsbacka

– Det hölls ett långt förhör som varade i många timmar där hon medgav de faktiska omständigheterna, att hon bragt kvinnan om livet, säger den misstänkte kvinnans advokat Jan Breikss.

Han har också begärt hos tingsrätten att det ska göras en stor rättspsykiatrisk undersökning. Men så sent som i fredags beslutade tingsrättens lagman i Varberg att det inte ska göras någon rättspsykiatrisk undersökning i nuläget.

För polisens utredning innebär erkännandet inte särskilt mycket, uppger utredningschefen Cecilia Bergsten för SVT Nyheter Halland. Kvinnan förnekar att hon haft uppsåt att döda.

Kände mordoffret

Kvinnan greps efter ett tumult på E6 där hon gick till attack med en hammare mot medtrafikanter.

Men det var först efter den händelsen som den äldre kvinnan hittades död på en fastighet i Kungsbackatrakten. Och hammarkvinnan blev då misstänkt även för mordet.

Den misstänkte kvinnan och mordoffret kände varandra.

Bilen sågs på mordplatsen

Enligt chefsåklagare Anders Johansson finns fynd och iakttagelser som knyter den misstänkta kvinnan till mordplatsen.

– Det finns iakttagelser från mordplatsen om att en bil vars utseende och fabrikat stämmer överens med händelsen på E6, har Cecilia Bergsten, chef vid polisens avdelning för grova brott i Halland, tidigare berättat för SVT Nyheter Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Kungsbacka

Mer i ämnet