Arkivfoto. Foto: TT

Politiska framtiden oklar för Gottfridsson

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen har vid upprepande tillfällen påpekat brister i Roland Gottfridssons (C) djurhållning. Partikamrater vill nu diskutera hans politiska framtid i Laholm.

Redan 1996 dömde Halmstad tingsrätt Roland Gottfridsson för brott mot djurskyddslagen. Han fick då lämna en del politiska uppdrag. Nu är han i blåsväder igen för sin djurhållning.

– Jag vet om att det har hänt, men det var före min tid. Det är klart att det ligger honom i fatet att det inte var första gången och det blir inte bättre av att det upprepas, säger Erling Cronqvist, (C), kommunråd och gruppledare för den centerpartistiska fullmäktigegruppen i Laholm.

Roland Gottfridssons grisar

Möte om framiden

Tillsammans med Centerpartiets styrelseordförande, Ove Bengtsson, har han nu planerat in ett möte med Roland Gottfridsson, som nu sitter som kommunfullmäktiges ordförande i Laholm.

– Vi vill hör hans syn på det här innan vi tar några vidare åtgärder. Första steget är att lyssna på vad han säger om det här, säger Erling Cronqvist.

Länsstyrelsen kommer att pröva Roland Gottfridssons lämplighet som djurhållare. De menar att de i två år försökt få honom att göra åtgärder utan resultat.

Hur allvarligt ser du på det här?

– Det är klart att det måste finnas fog. Länsstyrelsen har vid upprepande tillfällen, vid tillsyn, gjort påpekande, säger Erling Cronqvist.

Centerpartiet förknippas med lantbruk, skadar det här partiet på något sätt?

– Det här är varken positivt för Roland själv eller för partiet. Men han måste få möjlighet att berätta hur han ser på det och hur han tänkt sig sin framtid.

Kan han fortsätta inom Centerpartiet med den roll han har?

– Det är någonting som vi får återkomma med, säger Erling Cronqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Roland Gottfridssons grisar

Mer i ämnet