Skapade trafikkaos med hammare – misstänks för Kungsbackamord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern misstänks ha mördat en äldre kvinna i Kungsbacka under förmiddagen i söndags. Hon ska senare under dagen ha jagat en bilist längs E6 med en hammare.

– Vi kan inte pricka exakt i tid men sannolikt har mordet skett under söndag förmiddag, säger Cecilia Bergsten, kriminalinspektör vid polisen i Halland.

I söndags uppstod långa bilköer längs E6 i höjd med Kålleredsmotet, söder om Göteborg. Orsaken till stoppet ska ha varit en krock mellan två bilar som sedan urartade i tumult då den ena bilisten började jaga den andra med en hammare mitt på vägbanan.

– Vi kunde efter en kortare språngmarsch ta hand om personen med hammaren, sa polisens presstalesperson Christer Fuxborg då.

Mord i Kungsbacka

Personen fördes senare till psykakuten.

Misstänkt för Kungsbackamord

I tisdags hittades sedan en kvinna i 70-årsåldern död i ett hus i Kungsbacka. Polisen inledde en förundersökning om mord och en kvinna i 50-årsåldern blev snart misstänkt för mord.

Nu visar det sig att den misstänkta kvinnan är samma person som jagade bilister med hammare på E6. Polisen tror att den misstänkta kvinnan först ska ha mördat den äldre kvinnan i Kungsbacka under förmiddagen i söndags.

– Vi kan inte pricka exakt i tid men sannolikt har mordet skett under söndag förmiddag, säger Cecilia Bergsten, kriminalinspektör vid polisen i Halland.

Anhållen i väntan på häktning

Den misstänkta kvinnan anhölls av polisen, skäligen misstänkt för mord.

– Vi kommer att hålla förhör och de tekniska undersökningarna kommer att fortsätta. Det som ligger närmast i tid är om åklagare ska fatta beslut om häktning, säger Cecilia Bergsten.

Kvinnan har varken erkänt eller förnekat mordanklagelserna mot henne.

– Min klient har i princip bara delgivits misstanke. Men det har inte framkommit vad som ligger till grund för den misstanken, säger den misstänkta kvinnans advokat, Jan Breikss.

Enligt uppgifter till Norra Halland ska den misstänkta kvinnans bil ha setts i området kring mordplatsen innan mordet. Det är uppgifter som polisen i nuläget inte vill kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Kungsbacka

Mer i ämnet