Tony Bäckman och hans vänner blev vittne till dödsolyckan i kohagen. Foto: SVT

Tony blev vittne till koattacken

Uppdaterad
Publicerad

Det har snart gått ett dygn sedan en 80-årig man attackerades av kor i Påarp strax söder om Halmstad. Korna ska ha omringat mannen och stampat ihjäl honom. Tony Bäckman bor i trakten och såg attacken på nära håll. – Det var fruktansvärt, säger han.

Attacken skedde på strandängarna i Påarp. Hagen är mycket populär bland de boende och det är mycket folk i rörelse där under somrarna.

Tony Bäckman bor en bit bort från hagen men under gårdagskvällen hade han tagit sig ner för att dricka ett glas vin med några bekanta.

– Vi satt och tog ett glas vin och det var mycket folk i rörelse här nere. Då märker vi att korna närmar sig en man som springer mot buskarna. Men en ko knuffar ner honom och sedan ringar korna in honom och börjar stampa, säger han.

”Osannolikt att det hänt”

En stund senare sprang korna från platsen och Tony och hans bekanta kunde då börja närma sig offret.

– Vi som kom fram först insåg ju att det inte gått bra. Det var fruktansvärt, säger han.

Vad tänker du nu dagen efter?

– Det är ganska osannolikt att det har hänt. Vi som bor här promenerar ju här varje dag och badar och använder båtar. Det har aldrig hänt något liknande innan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.