Rastplatserna kring Jönköpings kommun ska utvecklas i ett nytt konstprojekt via kommunen. Konstnären Lisa Torell vill fokusera särskilt på yrkestrafiken. Foto: SVT/Arkivbild

Ytterligare en man åtalad för våldtäkt vid Torpasjön

Uppdaterad
Publicerad

Mannen har varit häktad i sin frånvaro. Gripandet skedde i Italien och i dag åtalas han vid Varbergs tingsrätt för grov våldtäkt.

I mars 2015 blev en kvinna våldtagen av två män på en rastplats vid Torpasjön. En 30-årig man är redan dömd för brottet. Fallet blev välkänt när hovrätten sänkte 30-åringens straff eftersom de menade att männen våldtagit kvinnan ”i tur och ordning.” Ett straff som senare skärptes till fem års fängelse när fallet togs upp i Högsta domstolen.

Oklar identitet

Den andre mannen befann sig utomlands och var häktad i sin frånvaro. I december 2016 blev han gripen i Italien. Nu står han åtalad för grov våldtäkt. Det rapporterar P4 Halland.

Våldtäkten i Sandsjöbacka

Åklagaren misstänker att  han använt olika identiteter under vistelsen i Europa och det är därför inte helt klarlagt vem mannen är. ”Så vitt känt överensstämmer två identiteter med den misstänktes DNA-profil. Jag har åtalat i det namn och det födelsedatum som ursprungligen blev känt för svenska myndigheter”, skriver åklagaren i åtalet, enligt P4 Halland..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldtäkten i Sandsjöbacka

Mer i ämnet