Kvarlevorna efter en 24-årig Höganäsbo hittades i en brunn på en gård utanför Hörby i augusti. Foto: TT

Utredning av brunnsmord drar ut på tiden

Publicerad

Det är fortfarande oklart när eller om det blir ett åtal mot den 51-åring som sitter häktad misstänkt för att ha mördat den Höganäsbo som i höstas hittades i en brunn utanför Hörby.

– Utredningen fortgår med förhör med den misstänkte och andra personer, säger kammaråklagare Pernilla Trimmel. Men det kommer inte bli något åtal de närmaste veckorna.

Det var i slutet på sommaren förra året som kvarlevorna av en man hittades vid en slamsugning av en gammal brunn i Hörbytrakten. Skelettdelarna, som förpackats och sänkts ner i brunnen, visade sig tillhöra en 24-årig man från Höganäs som försvann 1998.

Brunnsmordet i Hörby

I oktober häktades en 51-årig man, på sannolika skäl misstänkt för mordet. Mannen hördes av polisen redan i samband med att 24-åringen försvann för 18 år sedan. Åklagare Pernilla Trimmel vill inte gå in på om misstankarna mot honom har stärkts eller försvagats under utredningens gång.

– Jag kan säga att det fortfarande föreligger sannolika skäl, något övrigt vill jag inte gå in på, säger hon.

Pernilla Trimmel vill heller inte gå in på om utredningen försvårats av att mordet inträffade för så länge sedan.

– Generellt kan jag säga att ska man utreda något som inträffade för 18 år sedan så kan det vara svårt för de inblandade att minnas alla detaljer, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brunnsmordet i Hörby

Mer i ämnet